DIY knagerække med kroge

knage_06
Med et SU budget må man spare hvor man kan, og når nu vi er gør-det-selv mennesker, så bærer vores hjem bestemt også præg af dette. Det sker dog at vi (jeg) forelsker mig i dyrt trendy interiør, og i de fleste tilfælde må det blive ved forelskelsen, men ofte kan vi på den ene eller anden måde lave noget selv, der minder om.. det blev til (endnu) et gør-det-selv projekt, da jeg forelskede mig i nomess knagerækken, og så frygtelig gerne ville have en til at hænge i vores blå entre!

Det er egentlig ganske simpelt, hvis man har mulighed for at låne sig til en rundsav, hvis man da ikke selv ejer en.. så her kommer en DIY. Jeg håber den er udførlig nok, ellers er du meget velkommen til at efterlade en kommentar :)

MATERIALER:

MDF plade 16mm (Jeg fandt en rest hos silvan til 20 kr!)
Hulbor 18mm
Rundsav
Trælim
Skruer 3cm
Blyant og lineal/tommelstok
Træspartel
Sandpapir (fint)
Træmaling

Min knagerække er 79cm, dette er fordi det var bredden på den rest jeg fandt hos silvan, og det passede fint hvor knagerækken skulle hænge. Her i min guide vil jeg gå ud fra mine mål, men du kan sagtens lave forstykket længere eller kortere. De cm du ligger til på forsid-stykket, skal du også ligge til hylde-stykket :)

1. Start med at måle og markerer hylden (75,8×7,3cm) i den ene ende af pladen og forsiden (79x10cm) i den anden ende. Siderne saver du først senere. Marker herefter hvor hullerne skal bores på forsiden – start fra midten af pladen, og sæt et kryds 2,5 cm fra bunden, marker alle huller med 3 cm mellemrum hele vejen ud til hver side.
knage_01

2. Nu bore du alle hullerne med dit hulbor, før du saver delene ud.husk at bore fra den side, der skal være synlig når knagerækken er færdig, det kan godt flosse en smule på bagsiden.
knage_02

3. Nu skal du til at save hylde og forside. Hvis du bruger håndholdt rundsav, kan den være en ide, at sætte en lige stykke træ fast med skruetvinger, så du har en linje at følge, og dermed får en skarp lige kant.

4. Nu markerer du 2x sidestykker på pladen med målene: 10×7,5cm og saver til.

5. Nu markeres tre huller langs forsiden, 5cm fra bunden, og bores igennem pladen med et lille træbor. Disse er til at fastgøre hylden. Herefter markeres hullerne til at fastgøre de to sider i hver sin ende af forsiden 6cm fra bunden og 0,8cm ind fra kanten – igen bores igennem med lille træbor. De sidste to huller skal være på siderne, til at fastgøre siderne til hylden. 5cm fra bunden, og ca i midten – bor igennem igen. Undersænk alle hullerne med undersænker, eller et metalbor der svarer til hovederne på dine skruer.
knage_03

6. Nu er du klar til at samle delene, og her er det bedst at være to.. alle delene skal limes og skrues sammen. Start først med at lime den ene side på. Imens den ene person holder og sørger for, at det sidder lige ud for hinanden i kanten, så skruer en anden person fra forsiden og ind i siden. Så limes og skrues hylden på først fra forsiden, og bagefter fra siden. Til sidst sættes den anden side på med lim, og skrues fast fra forsiden, og så fra siden ind gennem hylden. Hvis siden ikke helt passer i kanten, kan du evt slibe lidt på hylden til det passer. Tør overskydende lim væk med en fugtig klud.
knage_04

7. Spartel alle skruehullerne med træfiller og lad tøre. Slib det hele pænt, og giv det 2-3lag maling og evt en gang lak.
knage_05

Til at hænge hylden op, skal du bruge to vinkelbeslag. Det kan gøres på flere måder, og det kommer an på hvilken slags væg der skal bære knagerækken. Der kan jo hurtigt komme meget vægt på, med så mange kroge 😉 Jeg har sat hylden op med et vinkelbeslag i hver side, og det fungerer rigtig fint!

Mine kroge har jeg købt hos Tiger :)

DIY diamant lampe

diy_diamantlampe6
diy_diamantlampe7

Pt er vi igang med at renoverer vores entre. Det var ved at være på tide, eftersom det var det første rum vi indrettede da vi flyttede ind for 5 år siden, og intet er blevet ændret sidenhen. Jeg har længe drømt om en lækker blå farve på væggene, og kun hvidt interiør som kontrast, og det var manden med på, hvis han fik lov at vælge hans yndlings farve. Jeg er VILD med det! Der kommer et indlæg for sig selv, så snart vi er færdige derude, men det tager lidt tid pga. vores SU budget og manglende timer til gør-det-selv projekterne. Nå men, jeg har så valgt at hænge de her lækre diamant lamper op og vil gerne dele en DIY + skabelon med jer skønne følgere :)

Du skal bruge:
– Grillspyd eller spisepinde
– Kraftigt pap eller plastik
– Limpistol
– Skabelon (print her)
– Bidetang
– Saks eller skærekniv
– Fatning (Jeg har brugt disse)

diy_diamantlampe1

1. Mål pindene op og klip dem over med en bidetang. Du skal bruge 24 stk 7,5cm, 8 stk 3,5cm og 8 stk 20 cm. Klip topskiven ud af dit pap eller plastik. Her kan du for eksempel bruge låg fra diverse bøtter af plastik. Jeg har her brugt kragtigt pap fra en papkasse. På skabelonen indikerer cirklen størrelsen på en standard fatning. Hvis din fatning er større eller mindre, så tegn den af, og klip efter den, sådan at det kommer til at passe når du skruer lampeskærmen på fatningen. Hvis du vil have fatning inde i lampen, så klipper du kun et ganske lille hul i midten så ledningen kan komme igennem.

diy_diamantlampe2

2. Først limer du den yderste ottekant på skabelonen, med din limpistol. Dette er pindene på 7,5 cm. Lim en på ad gangen, så er det nemmere at lave lige.

3. Vend ottekanten om, og lim nu pindene på 20 cm på alle kanterne og saml dem sammen i toppen. Dette er bunden af lampen, altså spidsen af diamanten. Jeg anbefaler at du starter med at lime på to punkter lige over for hinanden, og samler pindene inde på midten. Derefter de to tilsvarende punker, sådan at når du limer dem sammen skulle de passe med midten i ottekanten. Derefter giver placeringen af de sidste pinde sig selv. Når det er tørt, lægger du denne del til side.

diy_diamantlampe3

4. Saml den inderste ottekant. Det er pindene på 3,5 cm. Her lægger du din skive så den passer på skabelonen og limer pindene rundt om den. Saml dem igen en ad gangen. Vend til sidst skiven om, og lim langs pindene og skiven, sådan at den med sikkerhed kan bærer lampen når den hænges op.

diy_diamantlampe4

5. Nu skal bunden og toppen af lampen samles. Det er de resterende pinde på 7,5 cm. Her laver du alle vinklerne klar. Brug din nederste del af lampen til at få den rigtige vinkel og lim alle pindende sammen to og to, så du får en masse vinkler.

diy_diamantlampe5

6. Lim vinklerne på bunden af lampen, og derefter på toppen. Igen anbefaler jeg, at du starter med to modsatte punker, sådan at du får sat toppen lige på. Derefter de to tilsvarende punkter. Herefter limer du resten på hele vejen rundt.

7. Lim evt. efter på alle punkerne. Så får du også nogle pænere rundinger over dine samlinger. Mal den evt og så er den klar til at blive hængt på din fatning.

DIY lego hoved + gratis skabeloner

diy_legohead_1

Der har været stille på bloggen på det seneste, og det er simpelthen fordi kæresten har været på skoleophold i Jylland siden November kun med korte pauser hjemme, så der har ikke været tid til alle projekterne, som florerer inden i mit hoved.

En af projekterne var at lave en urtepotte til Liam i form af et lego hoved. Han har længe ønsker sig en kaktus på sit værelse, men vi har ikke kunne finde en børneværelses-venlig urtepotte, som ikke kostede mere end et par basseører. Nu har vi så selv lavet dette fine lego hoved, og jeg vil da lige dele vores fremgangsmåde med jer..

Jeg har brugt et marmelade glas af de store brede, fordi de passer perfekt i formen – nøj hvor har vi brugt ekstra meget marmelade ovenpå ostemadderne i løbet af den sidste måned 😉
Ellers har jeg brugt gul spraymaling fra Harald Nyborg, sort permanent marker, skærekniv, og hvide runde klistermærker fra søstrene grene.

Jeg har lavet en skabelon til 3 forskellige ansigter, som du kan downloade her!

diy_legohead_2

Instagram

Følger i med på min konto på instagram?!
Derinde deler jeg hverdagsbilleder af mine kreative projekter, familie, bolig og det jeg syr.. Så hvis du ikke allerede følger med, så jop ind og følg mig, jeg hedder DottieDK derinde.

Desuden har jeg lige nu en give away kørende, hvor du kan vinde en røremaskine fra Le Toy Van, samt et gavekort til Barnetsverden.dk

instagram

Indretning på Lunas værelse – køkkenhjørnet

IMG_1301IMG_1305IMG_1309IMG_1323IMG_1319

Langt om længe er jeg kommet igang med den anden ende af Lunas værelse. Det er jo altid et spørgsmål om prioriteringer med et SU budget. Vi har været så heldige at få lov til, at vise hvordan legetøj kan være en del af indretningen på børneværelset, så det var en kickstarter til at få gjort noget ved Lunas legekøkken. Den skønne webshop Barnets Verden lod os få fornøjelsen af tre af deres lækre træ produkter, Le Toy Van røremaskinen, Toasteren og kagestanderen med muffins. Tre ting som har gjort indretningen i køkken “hjørnet” så fint, og som har været en stor success for både Liam og Luna at lege med. Hold op hvor har vi bagt mange boller og kager på det sidste!
Barnets Verden har mange virkelig lækre produkter, som er nøje udvalgt med fokus på børns stimulering og udvikling. De har endda en kategori kun for træ legetøj, og lige nu finder du rigtig mange produkter, inkl de tre udvalgte produkter, på tilbud!

Jeg drømmer om at male en lækker mint farve bag køkkenet, det kunne være så fint! Og så skal det allersidste hjørne lige på plads derinde, og så får i et indlæg af værelset som helhed 😀

TIP: Hvis du (ligesom mig!) ofte ombestemmer dig mht huller i væggene, så kan det være en super løsning at tilføje nogle simple greb istedet for, at fylde hullerne ud og efterlade et grimt synligt mærke. Disse hvide greb jeg har tilføjet, er købt til sølle 10 kr for 2 stk i ikea, og så kan man hænge viskestykker, nips eller ungernes kreationer op 😉

Lidt om legetøj og børneværelser

Sponsoreret indlæg

Jeg er vidst nok en af de der forældre, der stiller krav til fødselsdagsgæsterne, når det kommer til deres valg af gaver til mine børn.
Jeg har ikke behov for, at mine børn bliver bombarderet med alverdens plastik legetøj, som er så billigt at man kan købe flere gaver, og ender med at have total overbombarderede børeneværelser, med så meget legetøj at mine børn ikke kan overskue at lege med det! Så hellere lidt dyrere gaver i mindre omfang.

Vi har på det seneste istandsat begge børnenes værelse, og fået ryddet godt ud i plastik legetøjet, som stort set altsammen var gået/bidt i stykker. Det har altså gjort en kæmpe forskel for mine børn, at der er blevet sorteret ud i legetøjet og nøje udvalgt de mest optimale opbevaringsløsninger, som samtidig giver et roligt look med begrænsning af farver. De er faktisk begyndt at rydde op af dem selv! De er faktisk begyndt at lege derinde!

Nu står vi i den situation at Luna har fødselsdag d. 26. Maj og vi skal til at finde ud af hvad der skal stå på ønskelisten. Faktisk er min familie så fantastiske, at de gerne giver os penge til at bestille gaverne over nettet eller selv tage ud og købe dem.. Det gør bare det hele så meget nemmere! De pakker selvfølgelig selv gaverne ind og kommer med dem på fødselsdagen.
Ingen tvivl om at vi gør det samme i år.. men.. Jeg har bare ikke rigtig syntes at Luna som sådan mangler legetøj. Tilgengæld mangler hun en masse praktiske ting, nu hvor vi jo er igang med istandsættelse af hendes værelse. Rolig nu.. jeg er ikke SÅ ond en mor, at jeg vil lade min familie give Luna loftlampe eller sengetøj i fødselsdagsgave, der er dog en grænse. Selvfølgelig skal hun have legetøj! Men mor her vil stadig have indflydelse.

Forleden fik jeg øjnene op for webshoppen barnetsverden.dk de udvælger nøje deres legetøjs-produkter med fokus på stimulering og udvikling igennem leg. Og så har de virkelig et lækkert udvalg af trælegetøj, som endda har deres egen kategori i menuen. Som nævnt vil jeg gerne væk fra alt det plastik mareridt, så Luna og jeg sad forleden dag og kiggede shoppen igennem, mens Luna pegede løs på alt hvad hun fandt interesse i, og jeg skrev ned til ønskelisten. De har også de populære tipier på shoppen til en overkommelig pris – virkelig fine!

Her er nogle af mine favorit produkter fra barnetsverden.dk..

barnetsverden

Kanin tunika + DIY skabelon

2016_februar_kaninbluse
For nylig syede jeg denne fine tunika til min datter, samt tilhørende “wet-look” leggins. Mønsteret er fra ottobre 1/2016 nr. 25 og denne er i str 98. Det er bestemt et mønster jeg vil bruge meget til tynde sommerbluser, da det har sådan et fint fald.
Stoffet er quiltet fra Stof Og Stil.
Kaninen er lavet med strygestof, hvilket jeg er blevet stor fan af! Øjnene er broderet på med almindeligt bomuldsgarn.

Hvis du også vil lave en kaninbluse, så har jeg lagt en skabelonen ud til dig lige HER

DIY seng på trofast reoler

FullSizeRenderFullSizeRender (1) FullSizeRender (3)FullSizeRender (2)
SENG1SENG2SENG3

Oprindeligt havde Luna en junoseng, som jeg har været virkelig glad for og død forelsket i. Jeg var overbevist om, at den kunne varer indtil Luna blev mindst 7 år, men sådan gik det alligevel ikke. Efter jul fik Luna mængder af nyt legetøj, og da junosengen samtidig måtte trækkes ud til junior størrelse, så var der simpelthen ikke nok plads på værelset til nye opbevaringsløsninger. Derfor fik hun Liams “aflagte” trofast reoler ind og det så frygteligt ud – ja, jeg må indrømme jeg synes de er frygtelig grimme de opbevaringssystemer, hvilket også er grunden til at vi valgte en anden løsning på Liams værelse.

Men.. pladsen var endnu mere trang, fordi vores børneværelser simpelthen er så små. Så kom jeg på den idé, at bygge endnu en DIY seng i hjemmet. Min mand og jeg har jo bygget hemse senge på de andre to børneværelser, men da Luna har forsinkelser i muskelspændingerne og derfor ikke altid har helt styr på sine ben, så har vi altså valgt, at Luna ikke skulle have hemse-seng.. MEN løsningen blev så, at vi simpelthen byggede en seng ovenpå Trofast reolerne, sådan at sengen og hyggen deri, ville stjæle øjet fra de mindre kønne reoler. Og det må jeg indrømme virkede!
Vi havde en masse træ rester tilbage fra andre byggeprojekter, så det gik stærkt. Voksendyne skulle hun selvfølgelig også have og der fandt Luna og jeg det fineste sengetøj fra H&M. Puderne er syet udfra Lunas aflagte juniorsengetøj, som vi jo ikke skal bruge længere. Jeg er vild med resultatet og det er Luna heldigvis også! Hun voksede lige en hel meter i selvværd, da hun skulle sove i sin nye store seng for første gang!

Og ærlig talt må jeg indrømme, at selvom jeg synes trofast reolerne er mindre kønne, så er de altså den mest geniale opbevaringsløsning på et børneværelse!

Nu er vi så småt igang med at finde løsninger på resten af værelset, for nu er der jo pludselig lidt gulv og vægge at gøre godt med derinde.

Dinosaur party

2016_januar_dinosaurfest12016_januar_dinosaurfest22016_januar_dinosaurfest32016_januar_dinosaurfest42016_januar_dinosaurfest52016_januar_dinosaurfest62016_januar_dinosaurfest7

D. 13. December tog Liams dinosaure festhatte på, pyntede op med terpentiner og gjorde sig klar til at fejrer ham næste morgen d. 14. hvor han fyldte 4 år.
Liam har længe snakket om at han ønskede sig en dinosaur fest, så det valgte vi at opfylde, og han var heldigvis begejstret. Det er ikke helt tosset sådan en tema-fest, det vil vi helt klart fortsætte med på kommende fødselsdage.
Kagen er hjemmelavet (drømmekagebunde med hindbærmousse), og sukkerprintet er købt igennem facebook hos en der laver dem på bestilling. Den var lidt dyr, men lysene i Liams øjne samt de begejstrede gæster gjorde det pengene værd!

Print selv – tøjskabeloner

2015_november_tøjskabeloner32015_november_tøjskabeloner12015_november_tøjskabeloner2

Her er en til sy-damerne!
Kender i det når ideerne kommer til en i utide, og når man så endelig har tiden til at sy, så sidder man pludselig helt blank for ideer? Sådan er det ihvertfald ofte for mig, så jeg har løst mit lille hukommelses-problem ved at lave nogle skabeloner, som jeg længe har brugt flittigt. Hver gang jeg får en idé til et tøj design, så skribler jeg det lige hurtigt ned på en af mine tøj skabeloner, og hænger på min magnetiske hultavle. Så glemmer jeg aldrig de designs, der uventet popper op i mit kreative hoved :)

Nu har jeg “finpudset” dem og vil som altid gerne dele ud af mine ideer, så hvis i selv vil bruge ideen så kan i åbne skabelonerne som PDF filer klar til prints, lige her..

Skabelon til bloomers
Skabelon til shorts
Skabelon til bukser
Skabelon til kortærmet bluse
Skabelon til langærmet bluse
Skabelon til kortærmet kjole
Skabelon til langærmet kjole

God fornøjelse ;D