DIY knagerække med kroge

knage_06
Med et SU budget må man spare hvor man kan, og når nu vi er gør-det-selv mennesker, så bærer vores hjem bestemt også præg af dette. Det sker dog at vi (jeg) forelsker mig i dyrt trendy interiør, og i de fleste tilfælde må det blive ved forelskelsen, men ofte kan vi på den ene eller anden måde lave noget selv, der minder om.. det blev til (endnu) et gør-det-selv projekt, da jeg forelskede mig i nomess knagerækken, og så frygtelig gerne ville have en til at hænge i vores blå entre!

Det er egentlig ganske simpelt, hvis man har mulighed for at låne sig til en rundsav, hvis man da ikke selv ejer en.. så her kommer en DIY. Jeg håber den er udførlig nok, ellers er du meget velkommen til at efterlade en kommentar :)

MATERIALER:

MDF plade 16mm (Jeg fandt en rest hos silvan til 20 kr!)
Hulbor 18mm
Rundsav
Trælim
Skruer 3cm
Blyant og lineal/tommelstok
Træspartel
Sandpapir (fint)
Træmaling

Min knagerække er 79cm, dette er fordi det var bredden på den rest jeg fandt hos silvan, og det passede fint hvor knagerækken skulle hænge. Her i min guide vil jeg gå ud fra mine mål, men du kan sagtens lave forstykket længere eller kortere. De cm du ligger til på forsid-stykket, skal du også ligge til hylde-stykket :)

1. Start med at måle og markerer hylden (75,8×7,3cm) i den ene ende af pladen og forsiden (79x10cm) i den anden ende. Siderne saver du først senere. Marker herefter hvor hullerne skal bores på forsiden – start fra midten af pladen, og sæt et kryds 2,5 cm fra bunden, marker alle huller med 3 cm mellemrum hele vejen ud til hver side.
knage_01

2. Nu bore du alle hullerne med dit hulbor, før du saver delene ud.husk at bore fra den side, der skal være synlig når knagerækken er færdig, det kan godt flosse en smule på bagsiden.
knage_02

3. Nu skal du til at save hylde og forside. Hvis du bruger håndholdt rundsav, kan den være en ide, at sætte en lige stykke træ fast med skruetvinger, så du har en linje at følge, og dermed får en skarp lige kant.

4. Nu markerer du 2x sidestykker på pladen med målene: 10×7,5cm og saver til.

5. Nu markeres tre huller langs forsiden, 5cm fra bunden, og bores igennem pladen med et lille træbor. Disse er til at fastgøre hylden. Herefter markeres hullerne til at fastgøre de to sider i hver sin ende af forsiden 6cm fra bunden og 0,8cm ind fra kanten – igen bores igennem med lille træbor. De sidste to huller skal være på siderne, til at fastgøre siderne til hylden. 5cm fra bunden, og ca i midten – bor igennem igen. Undersænk alle hullerne med undersænker, eller et metalbor der svarer til hovederne på dine skruer.
knage_03

6. Nu er du klar til at samle delene, og her er det bedst at være to.. alle delene skal limes og skrues sammen. Start først med at lime den ene side på. Imens den ene person holder og sørger for, at det sidder lige ud for hinanden i kanten, så skruer en anden person fra forsiden og ind i siden. Så limes og skrues hylden på først fra forsiden, og bagefter fra siden. Til sidst sættes den anden side på med lim, og skrues fast fra forsiden, og så fra siden ind gennem hylden. Hvis siden ikke helt passer i kanten, kan du evt slibe lidt på hylden til det passer. Tør overskydende lim væk med en fugtig klud.
knage_04

7. Spartel alle skruehullerne med træfiller og lad tøre. Slib det hele pænt, og giv det 2-3lag maling og evt en gang lak.
knage_05

Til at hænge hylden op, skal du bruge to vinkelbeslag. Det kan gøres på flere måder, og det kommer an på hvilken slags væg der skal bære knagerækken. Der kan jo hurtigt komme meget vægt på, med så mange kroge 😉 Jeg har sat hylden op med et vinkelbeslag i hver side, og det fungerer rigtig fint!

Mine kroge har jeg købt hos Tiger :)

DIY diamant lampe

diy_diamantlampe6
diy_diamantlampe7

Pt er vi igang med at renoverer vores entre. Det var ved at være på tide, eftersom det var det første rum vi indrettede da vi flyttede ind for 5 år siden, og intet er blevet ændret sidenhen. Jeg har længe drømt om en lækker blå farve på væggene, og kun hvidt interiør som kontrast, og det var manden med på, hvis han fik lov at vælge hans yndlings farve. Jeg er VILD med det! Der kommer et indlæg for sig selv, så snart vi er færdige derude, men det tager lidt tid pga. vores SU budget og manglende timer til gør-det-selv projekterne. Nå men, jeg har så valgt at hænge de her lækre diamant lamper op og vil gerne dele en DIY + skabelon med jer skønne følgere :)

Du skal bruge:
– Grillspyd eller spisepinde
– Kraftigt pap eller plastik
– Limpistol
– Skabelon (print her)
– Bidetang
– Saks eller skærekniv
– Fatning (Jeg har brugt disse)

diy_diamantlampe1

1. Mål pindene op og klip dem over med en bidetang. Du skal bruge 24 stk 7,5cm, 8 stk 3,5cm og 8 stk 20 cm. Klip topskiven ud af dit pap eller plastik. Her kan du for eksempel bruge låg fra diverse bøtter af plastik. Jeg har her brugt kragtigt pap fra en papkasse. På skabelonen indikerer cirklen størrelsen på en standard fatning. Hvis din fatning er større eller mindre, så tegn den af, og klip efter den, sådan at det kommer til at passe når du skruer lampeskærmen på fatningen. Hvis du vil have fatning inde i lampen, så klipper du kun et ganske lille hul i midten så ledningen kan komme igennem.

diy_diamantlampe2

2. Først limer du den yderste ottekant på skabelonen, med din limpistol. Dette er pindene på 7,5 cm. Lim en på ad gangen, så er det nemmere at lave lige.

3. Vend ottekanten om, og lim nu pindene på 20 cm på alle kanterne og saml dem sammen i toppen. Dette er bunden af lampen, altså spidsen af diamanten. Jeg anbefaler at du starter med at lime på to punkter lige over for hinanden, og samler pindene inde på midten. Derefter de to tilsvarende punker, sådan at når du limer dem sammen skulle de passe med midten i ottekanten. Derefter giver placeringen af de sidste pinde sig selv. Når det er tørt, lægger du denne del til side.

diy_diamantlampe3

4. Saml den inderste ottekant. Det er pindene på 3,5 cm. Her lægger du din skive så den passer på skabelonen og limer pindene rundt om den. Saml dem igen en ad gangen. Vend til sidst skiven om, og lim langs pindene og skiven, sådan at den med sikkerhed kan bærer lampen når den hænges op.

diy_diamantlampe4

5. Nu skal bunden og toppen af lampen samles. Det er de resterende pinde på 7,5 cm. Her laver du alle vinklerne klar. Brug din nederste del af lampen til at få den rigtige vinkel og lim alle pindende sammen to og to, så du får en masse vinkler.

diy_diamantlampe5

6. Lim vinklerne på bunden af lampen, og derefter på toppen. Igen anbefaler jeg, at du starter med to modsatte punker, sådan at du får sat toppen lige på. Derefter de to tilsvarende punkter. Herefter limer du resten på hele vejen rundt.

7. Lim evt. efter på alle punkerne. Så får du også nogle pænere rundinger over dine samlinger. Mal den evt og så er den klar til at blive hængt på din fatning.

DIY lego hoved + gratis skabeloner

diy_legohead_1

Der har været stille på bloggen på det seneste, og det er simpelthen fordi kæresten har været på skoleophold i Jylland siden November kun med korte pauser hjemme, så der har ikke været tid til alle projekterne, som florerer inden i mit hoved.

En af projekterne var at lave en urtepotte til Liam i form af et lego hoved. Han har længe ønsker sig en kaktus på sit værelse, men vi har ikke kunne finde en børneværelses-venlig urtepotte, som ikke kostede mere end et par basseører. Nu har vi så selv lavet dette fine lego hoved, og jeg vil da lige dele vores fremgangsmåde med jer..

Jeg har brugt et marmelade glas af de store brede, fordi de passer perfekt i formen – nøj hvor har vi brugt ekstra meget marmelade ovenpå ostemadderne i løbet af den sidste måned 😉
Ellers har jeg brugt gul spraymaling fra Harald Nyborg, sort permanent marker, skærekniv, og hvide runde klistermærker fra søstrene grene.

Jeg har lavet en skabelon til 3 forskellige ansigter, som du kan downloade her!

diy_legohead_2

Kanin tunika + DIY skabelon

2016_februar_kaninbluse
For nylig syede jeg denne fine tunika til min datter, samt tilhørende “wet-look” leggins. Mønsteret er fra ottobre 1/2016 nr. 25 og denne er i str 98. Det er bestemt et mønster jeg vil bruge meget til tynde sommerbluser, da det har sådan et fint fald.
Stoffet er quiltet fra Stof Og Stil.
Kaninen er lavet med strygestof, hvilket jeg er blevet stor fan af! Øjnene er broderet på med almindeligt bomuldsgarn.

Hvis du også vil lave en kaninbluse, så har jeg lagt en skabelonen ud til dig lige HER

DIY seng på trofast reoler

FullSizeRenderFullSizeRender (1) FullSizeRender (3)FullSizeRender (2)
SENG1SENG2SENG3

Oprindeligt havde Luna en junoseng, som jeg har været virkelig glad for og død forelsket i. Jeg var overbevist om, at den kunne varer indtil Luna blev mindst 7 år, men sådan gik det alligevel ikke. Efter jul fik Luna mængder af nyt legetøj, og da junosengen samtidig måtte trækkes ud til junior størrelse, så var der simpelthen ikke nok plads på værelset til nye opbevaringsløsninger. Derfor fik hun Liams “aflagte” trofast reoler ind og det så frygteligt ud – ja, jeg må indrømme jeg synes de er frygtelig grimme de opbevaringssystemer, hvilket også er grunden til at vi valgte en anden løsning på Liams værelse.

Men.. pladsen var endnu mere trang, fordi vores børneværelser simpelthen er så små. Så kom jeg på den idé, at bygge endnu en DIY seng i hjemmet. Min mand og jeg har jo bygget hemse senge på de andre to børneværelser, men da Luna har forsinkelser i muskelspændingerne og derfor ikke altid har helt styr på sine ben, så har vi altså valgt, at Luna ikke skulle have hemse-seng.. MEN løsningen blev så, at vi simpelthen byggede en seng ovenpå Trofast reolerne, sådan at sengen og hyggen deri, ville stjæle øjet fra de mindre kønne reoler. Og det må jeg indrømme virkede!
Vi havde en masse træ rester tilbage fra andre byggeprojekter, så det gik stærkt. Voksendyne skulle hun selvfølgelig også have og der fandt Luna og jeg det fineste sengetøj fra H&M. Puderne er syet udfra Lunas aflagte juniorsengetøj, som vi jo ikke skal bruge længere. Jeg er vild med resultatet og det er Luna heldigvis også! Hun voksede lige en hel meter i selvværd, da hun skulle sove i sin nye store seng for første gang!

Og ærlig talt må jeg indrømme, at selvom jeg synes trofast reolerne er mindre kønne, så er de altså den mest geniale opbevaringsløsning på et børneværelse!

Nu er vi så småt igang med at finde løsninger på resten af værelset, for nu er der jo pludselig lidt gulv og vægge at gøre godt med derinde.

DIY: magnetisk tavle af hulplader

2015_november_hultavle12015_november_hultavle2
Jeg var egentlig overbevist om, at jeg skulle igang med endnu en organizer, som skulle hænge på væggen over kontor/sy bordet, men så kom jeg tilfældigvis forbi denne fantastiske blog og så var jeg fuldstændig solgt! Den er især god for sådan en som mig, som hele tiden ombestemmer sig.. nu kan jeg altid rykke rundt på tingene når jeg synes.

Jeg erfarede hurtigt, at hulplader er en dyr fornøjelse, hvis man ikke vil røre en finger selv. Så jeg har valgt at finde en billig og kreativ løsning, som jeg selvfølgelig gerne vil dele med jer! Og det bedste er, at den er magnetisk! Meget oplagt til at hænge sine noter op med nogle fine magneter!

Du skal bruge
To hulplader fra Harald Nyborg
Krogesæt fra harald Nyborg
Hvid spraymaling
Pris i alt – 197,-

Rengør pladerne så de er fri for snavs og støv, og spraymal dem. Pladerne skal tørre mellem lagene af spraymaling, og jeg gav mine 3 gange. Spraymal også alle delene fra dit krogesæt, hvis du vil have dem hvide. 2015_november_hultavle3

Hæng tavlerne op når de er helt gennemtørre – husk vatterpas 😉

Så er det kun fantasien der sætter grænser i forhold til organizering af tavlen. Du kan finde mange dele på nettet til hultavler, og også lave mange ting selv. Kurvene har jeg købt efterfølgende – også i Harald Nyborg. Bøtterne for neden er fra ikea, og der er to hakker i hver bøtte som passer perfekt til at hænge på “lykke-krogene” fra krogesættet.
God fornøjelse! :)

DIY sy numseflæser på bukser

Jeg er vild med flæser og har først for nylig kastet mig ud i at prøve mig frem. Der er sikkert mange måder at gøre det på, men jeg vil gerne dele med jer, hvordan jeg gør. Denne måde kan ihvertfald bruges på alle slags bukser uden at lave om på mønsteret.

Du kan sy flæser i alt slags stof, men vær opmærksom på, at fast bomuldsstof som trævler, enten skal overlockes i kanterne ( hvilket giver et råt look) eller lægges op. Jersey fungerer fint uden afslutning af kanten, men vær opmærksom på, at noget Jersey fnuldrer i kanten og derfor vil give et grimt resultat efter vask, dette bør også enten overlockes eller/og lægges op i kanten.

Når du har klippet stoffet til dine bukser efter det mønster du har valgt, syr du de to dele til bagsiden af bukserne sammen / medmindre bagstykket er ét. 
Skær/ klip nu dine flæser udfra det stof du ønsker. Flæserne skal være ca dobbelt så lange som du vil have dem i det færdige resultat. Det afhænger meget af hvordan dit slutresultatet skal være. Her må du prøve dig frem og eventuel klippe det overskydende af når du nåler fast på bukserne. Hellere for lange stykker end for korte

Nu kan du overlocke eller/og lægge kanten op på dine flæser hvis du bruger stof der trævler.

Nu kan du vælge mellem tre metoder.

Rynkefod: Den nemmeste er selvfølgelig at bruge en rynkefod, hvis du har sådan en..når det er rynket færdigt, lægger du flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og bruger så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med nåle. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 

Rynket: du kan selv rynke stoffet ved at sy en lang ligeud sting (4-4,5) hele vejen igennem flæse-stykket tæt på kanten(den som skal sys på bukserne) og trække stoffet sammen ved at holde i undertråden og hive lidt i stoffet så det rynker. Læg flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og brug så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med nåle. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 
2015_november_diyflæsenumser22015_november_diyflæsenumser32015_november_diyflæsenumser4

Foldet: du kan vælge selv at folde stoffet, så det bliver med fold istedetfor rynker. Her ligger du flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og bruger så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med en nål. Nu folder du en ad gangen og hæfter med nåle. Klip til i enderne sådan som du synes. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 
2015_november_diyflæsenumser1

Laver du flere flæser over hinanden, så synes jeg resultatet bliver pænest, hvis de dækker lidt over hinanden. Ved gamacher skal du ligge dem ekstra tæt, da de oftest bliver strukket lidt når de er på. Et andet godt råd er at sy med zigzag når det er Jersey, så sikrer du dig, at dine flæser er strækbare. God fornøjelse! :)

Diy vægorganizer

2015_okt_diyorganizer12015_okt_diyorganizer2

Da jeg så den vægopbevaring på bloggen “Den Kreative Sky” så var jeg slet ikke i tvivl om, at det var netop sådan en der manglede over skrivebordet på Annas værelse herhjemme!
Jeg gik rundt i huset for at finde æsker vi alligevel ikke brugte, og endte op med et par gamle æsker fra søstrene grene, et plakatrør og nogle låg som alligevel aldrig var på deres æsker.
Anna var helt vild med resultatet og gik straks igang med at indrette sin nye organizer.

Jeg er allerede igang med at samle ind til endnu en, som skal hænge over mit sybord til sakse, nåle og andre nips.

Skrivebordet er hjemmelavet og det kommer snart en guide til hvordan man bærer sig ad med at lave sit eget!

Hollywoodlampe fra Ikea. Diamanter fra Søstrene Grene.

Diy hylde med læderstrop

2015_okt_diyhylde12015_okt_diyhylde2

Denne diy hylde er så dejlig simpel at lave, og så ser den bare så enkel og fin ud på væggen i ethvert hjem.
Selve hylden er Ekby östen fra Ikea til 39 kr og læderremmene er ganske enkelt to ens bælter fundet i genbrugen til en 5’er pr stk. Jeg har klippet spændet og hullerne fra, og skruet hver ende fast til bunden af hylden.
Derefter lagde jeg hylden på et bord og tog vatterpasset op mod læderstropperne for at lave hullet til væggen med en hultang.
Når hylden skal skrues fast på væggen er det en god idé at bruge to små skiver mellem læderet og skruen, så sikrer du dig, at skruen ikke går igennem hullet.
Man kan evt lave flere af slagsen og hænge dem under hinanden, det vil give en fed reol lignende opbevaring.

Urtepotte: Søstrene Grene – Æsker: Fakta