Kanin tunika + DIY skabelon

2016_februar_kaninbluse
For nylig syede jeg denne fine tunika til min datter, samt tilhørende “wet-look” leggins. Mønsteret er fra ottobre 1/2016 nr. 25 og denne er i str 98. Det er bestemt et mønster jeg vil bruge meget til tynde sommerbluser, da det har sådan et fint fald.
Stoffet er quiltet fra Stof Og Stil.
Kaninen er lavet med strygestof, hvilket jeg er blevet stor fan af! Øjnene er broderet på med almindeligt bomuldsgarn.

Hvis du også vil lave en kaninbluse, så har jeg lagt en skabelonen ud til dig lige HER

DIY seng på trofast reoler

FullSizeRenderFullSizeRender (1) FullSizeRender (3)FullSizeRender (2)
SENG1SENG2SENG3

Oprindeligt havde Luna en junoseng, som jeg har været virkelig glad for og død forelsket i. Jeg var overbevist om, at den kunne varer indtil Luna blev mindst 7 år, men sådan gik det alligevel ikke. Efter jul fik Luna mængder af nyt legetøj, og da junosengen samtidig måtte trækkes ud til junior størrelse, så var der simpelthen ikke nok plads på værelset til nye opbevaringsløsninger. Derfor fik hun Liams “aflagte” trofast reoler ind og det så frygteligt ud – ja, jeg må indrømme jeg synes de er frygtelig grimme de opbevaringssystemer, hvilket også er grunden til at vi valgte en anden løsning på Liams værelse.

Men.. pladsen var endnu mere trang, fordi vores børneværelser simpelthen er så små. Så kom jeg på den idé, at bygge endnu en DIY seng i hjemmet. Min mand og jeg har jo bygget hemse senge på de andre to børneværelser, men da Luna har forsinkelser i muskelspændingerne og derfor ikke altid har helt styr på sine ben, så har vi altså valgt, at Luna ikke skulle have hemse-seng.. MEN løsningen blev så, at vi simpelthen byggede en seng ovenpå Trofast reolerne, sådan at sengen og hyggen deri, ville stjæle øjet fra de mindre kønne reoler. Og det må jeg indrømme virkede!
Vi havde en masse træ rester tilbage fra andre byggeprojekter, så det gik stærkt. Voksendyne skulle hun selvfølgelig også have og der fandt Luna og jeg det fineste sengetøj fra H&M. Puderne er syet udfra Lunas aflagte juniorsengetøj, som vi jo ikke skal bruge længere. Jeg er vild med resultatet og det er Luna heldigvis også! Hun voksede lige en hel meter i selvværd, da hun skulle sove i sin nye store seng for første gang!

Og ærlig talt må jeg indrømme, at selvom jeg synes trofast reolerne er mindre kønne, så er de altså den mest geniale opbevaringsløsning på et børneværelse!

Nu er vi så småt igang med at finde løsninger på resten af værelset, for nu er der jo pludselig lidt gulv og vægge at gøre godt med derinde.

Print selv – tøjskabeloner

2015_november_tøjskabeloner32015_november_tøjskabeloner12015_november_tøjskabeloner2

Her er en til sy-damerne!
Kender i det når ideerne kommer til en i utide, og når man så endelig har tiden til at sy, så sidder man pludselig helt blank for ideer? Sådan er det ihvertfald ofte for mig, så jeg har løst mit lille hukommelses-problem ved at lave nogle skabeloner, som jeg længe har brugt flittigt. Hver gang jeg får en idé til et tøj design, så skribler jeg det lige hurtigt ned på en af mine tøj skabeloner, og hænger på min magnetiske hultavle. Så glemmer jeg aldrig de designs, der uventet popper op i mit kreative hoved :)

Nu har jeg “finpudset” dem og vil som altid gerne dele ud af mine ideer, så hvis i selv vil bruge ideen så kan i åbne skabelonerne som PDF filer klar til prints, lige her..

Skabelon til bloomers
Skabelon til shorts
Skabelon til bukser
Skabelon til kortærmet bluse
Skabelon til langærmet bluse
Skabelon til kortærmet kjole
Skabelon til langærmet kjole

God fornøjelse ;D

DIY sy numseflæser på bukser

Jeg er vild med flæser og har først for nylig kastet mig ud i at prøve mig frem. Der er sikkert mange måder at gøre det på, men jeg vil gerne dele med jer, hvordan jeg gør. Denne måde kan ihvertfald bruges på alle slags bukser uden at lave om på mønsteret.

Du kan sy flæser i alt slags stof, men vær opmærksom på, at fast bomuldsstof som trævler, enten skal overlockes i kanterne ( hvilket giver et råt look) eller lægges op. Jersey fungerer fint uden afslutning af kanten, men vær opmærksom på, at noget Jersey fnuldrer i kanten og derfor vil give et grimt resultat efter vask, dette bør også enten overlockes eller/og lægges op i kanten.

Når du har klippet stoffet til dine bukser efter det mønster du har valgt, syr du de to dele til bagsiden af bukserne sammen / medmindre bagstykket er ét. 
Skær/ klip nu dine flæser udfra det stof du ønsker. Flæserne skal være ca dobbelt så lange som du vil have dem i det færdige resultat. Det afhænger meget af hvordan dit slutresultatet skal være. Her må du prøve dig frem og eventuel klippe det overskydende af når du nåler fast på bukserne. Hellere for lange stykker end for korte

Nu kan du overlocke eller/og lægge kanten op på dine flæser hvis du bruger stof der trævler.

Nu kan du vælge mellem tre metoder.

Rynkefod: Den nemmeste er selvfølgelig at bruge en rynkefod, hvis du har sådan en..når det er rynket færdigt, lægger du flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og bruger så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med nåle. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 

Rynket: du kan selv rynke stoffet ved at sy en lang ligeud sting (4-4,5) hele vejen igennem flæse-stykket tæt på kanten(den som skal sys på bukserne) og trække stoffet sammen ved at holde i undertråden og hive lidt i stoffet så det rynker. Læg flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og brug så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med nåle. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 
2015_november_diyflæsenumser22015_november_diyflæsenumser32015_november_diyflæsenumser4

Foldet: du kan vælge selv at folde stoffet, så det bliver med fold istedetfor rynker. Her ligger du flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og bruger så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med en nål. Nu folder du en ad gangen og hæfter med nåle. Klip til i enderne sådan som du synes. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 
2015_november_diyflæsenumser1

Laver du flere flæser over hinanden, så synes jeg resultatet bliver pænest, hvis de dækker lidt over hinanden. Ved gamacher skal du ligge dem ekstra tæt, da de oftest bliver strukket lidt når de er på. Et andet godt råd er at sy med zigzag når det er Jersey, så sikrer du dig, at dine flæser er strækbare. God fornøjelse! :)

Ny overlocker

2015_okt_overlocker

Da jeg begyndte at studere, fik jeg en lyst til selv at kreere børnenes tøj. Det er billigere og man kan lave rigtig meget fedt tøj udfra familiens aflagte. Så jeg købte en pfaff hobbylock overlocker på DBA til 400 kr, det var jo ret så billigt i forhold til nyprisen. Men desværre var den ikke stærk nok til at skære igennem så tykke lag stof, så der har faktisk altid været problemer med den. I besparende tro sendte jeg den på værksted – af flere omgange, fordi der opstod nye problemer hver gang jeg fik den tilbage.
Værkstedet beklagede til sidst og udmeldte, at de åbenbart ikke kunne kurerer den. Tilgengæld gav de mig nogle gode tilbud som kompensation for reperationspengene samt besværet, så jeg ikke stod tilbage uden en maskine. Valget stod mellem en Bernina 800dl – den som alle har, eller en brother 1034d, som lederen fra værkstedet ville overbevise mig om, var en stærkere maskine end bernina. Pengene havde naturligvis også en del at sige, så jeg valgte til sidst Brother 1034D.

Brother vs bernina
Igår blev den prøvekørt og hold nu op hvor er det lækkert at kunne kører alting igennem uden problemer! Den kører som en drøm og det er helt sikkert ikke et køb jeg fortryder!
Jeg kan klart anbefale denne. Den har faktisk samme motor som bernina, men med flere kræfter, og så er knivene bedre og stærkere, så de skulle holde længere. Desuden har den et system som gør, at den er super simpel at tråde! Jeg ringede selvfølgelig til et par andre forhandlere for at få dette bekræftet. Jeg er spændt på om jeg kan overbevise Bernina fans’ne om at Brother er lige så godt på trods af at den er lidt billigere!

Jeg tænker, at jeg laver en anmeldelse på maskinen når den har kørt i et års tid.
Og så lover jeg at jeg ikke spammer med blogindlæg hver gang jeg har syet et stykke tøj. Jeg regner med at lave en månedlig update af mine kreationer i løbet af måneden.

Her er hvad jeg fik lavet igår. En super fed sweater til min søn, samt et lækkert sæt til min datter!
2015_okt_overlocker2
2015_okt_overlocker3