DIY lego hoved + gratis skabeloner

diy_legohead_1

Der har været stille på bloggen på det seneste, og det er simpelthen fordi kæresten har været på skoleophold i Jylland siden November kun med korte pauser hjemme, så der har ikke været tid til alle projekterne, som florerer inden i mit hoved.

En af projekterne var at lave en urtepotte til Liam i form af et lego hoved. Han har længe ønsker sig en kaktus på sit værelse, men vi har ikke kunne finde en børneværelses-venlig urtepotte, som ikke kostede mere end et par basseører. Nu har vi så selv lavet dette fine lego hoved, og jeg vil da lige dele vores fremgangsmåde med jer..

Jeg har brugt et marmelade glas af de store brede, fordi de passer perfekt i formen – nøj hvor har vi brugt ekstra meget marmelade ovenpå ostemadderne i løbet af den sidste måned 😉
Ellers har jeg brugt gul spraymaling fra Harald Nyborg, sort permanent marker, skærekniv, og hvide runde klistermærker fra søstrene grene.

Jeg har lavet en skabelon til 3 forskellige ansigter, som du kan downloade her!

diy_legohead_2

Indretning på Lunas værelse – køkkenhjørnet

IMG_1301IMG_1305IMG_1309IMG_1323IMG_1319

Langt om længe er jeg kommet igang med den anden ende af Lunas værelse. Det er jo altid et spørgsmål om prioriteringer med et SU budget. Vi har været så heldige at få lov til, at vise hvordan legetøj kan være en del af indretningen på børneværelset, så det var en kickstarter til at få gjort noget ved Lunas legekøkken. Den skønne webshop Barnets Verden lod os få fornøjelsen af tre af deres lækre træ produkter, Le Toy Van røremaskinen, Toasteren og kagestanderen med muffins. Tre ting som har gjort indretningen i køkken “hjørnet” så fint, og som har været en stor success for både Liam og Luna at lege med. Hold op hvor har vi bagt mange boller og kager på det sidste!
Barnets Verden har mange virkelig lækre produkter, som er nøje udvalgt med fokus på børns stimulering og udvikling. De har endda en kategori kun for træ legetøj, og lige nu finder du rigtig mange produkter, inkl de tre udvalgte produkter, på tilbud!

Jeg drømmer om at male en lækker mint farve bag køkkenet, det kunne være så fint! Og så skal det allersidste hjørne lige på plads derinde, og så får i et indlæg af værelset som helhed 😀

TIP: Hvis du (ligesom mig!) ofte ombestemmer dig mht huller i væggene, så kan det være en super løsning at tilføje nogle simple greb istedet for, at fylde hullerne ud og efterlade et grimt synligt mærke. Disse hvide greb jeg har tilføjet, er købt til sølle 10 kr for 2 stk i ikea, og så kan man hænge viskestykker, nips eller ungernes kreationer op 😉

Lidt om legetøj og børneværelser

Sponsoreret indlæg

Jeg er vidst nok en af de der forældre, der stiller krav til fødselsdagsgæsterne, når det kommer til deres valg af gaver til mine børn.
Jeg har ikke behov for, at mine børn bliver bombarderet med alverdens plastik legetøj, som er så billigt at man kan købe flere gaver, og ender med at have total overbombarderede børeneværelser, med så meget legetøj at mine børn ikke kan overskue at lege med det! Så hellere lidt dyrere gaver i mindre omfang.

Vi har på det seneste istandsat begge børnenes værelse, og fået ryddet godt ud i plastik legetøjet, som stort set altsammen var gået/bidt i stykker. Det har altså gjort en kæmpe forskel for mine børn, at der er blevet sorteret ud i legetøjet og nøje udvalgt de mest optimale opbevaringsløsninger, som samtidig giver et roligt look med begrænsning af farver. De er faktisk begyndt at rydde op af dem selv! De er faktisk begyndt at lege derinde!

Nu står vi i den situation at Luna har fødselsdag d. 26. Maj og vi skal til at finde ud af hvad der skal stå på ønskelisten. Faktisk er min familie så fantastiske, at de gerne giver os penge til at bestille gaverne over nettet eller selv tage ud og købe dem.. Det gør bare det hele så meget nemmere! De pakker selvfølgelig selv gaverne ind og kommer med dem på fødselsdagen.
Ingen tvivl om at vi gør det samme i år.. men.. Jeg har bare ikke rigtig syntes at Luna som sådan mangler legetøj. Tilgengæld mangler hun en masse praktiske ting, nu hvor vi jo er igang med istandsættelse af hendes værelse. Rolig nu.. jeg er ikke SÅ ond en mor, at jeg vil lade min familie give Luna loftlampe eller sengetøj i fødselsdagsgave, der er dog en grænse. Selvfølgelig skal hun have legetøj! Men mor her vil stadig have indflydelse.

Forleden fik jeg øjnene op for webshoppen barnetsverden.dk de udvælger nøje deres legetøjs-produkter med fokus på stimulering og udvikling igennem leg. Og så har de virkelig et lækkert udvalg af trælegetøj, som endda har deres egen kategori i menuen. Som nævnt vil jeg gerne væk fra alt det plastik mareridt, så Luna og jeg sad forleden dag og kiggede shoppen igennem, mens Luna pegede løs på alt hvad hun fandt interesse i, og jeg skrev ned til ønskelisten. De har også de populære tipier på shoppen til en overkommelig pris – virkelig fine!

Her er nogle af mine favorit produkter fra barnetsverden.dk..

barnetsverden

DIY seng på trofast reoler

FullSizeRenderFullSizeRender (1) FullSizeRender (3)FullSizeRender (2)
SENG1SENG2SENG3

Oprindeligt havde Luna en junoseng, som jeg har været virkelig glad for og død forelsket i. Jeg var overbevist om, at den kunne varer indtil Luna blev mindst 7 år, men sådan gik det alligevel ikke. Efter jul fik Luna mængder af nyt legetøj, og da junosengen samtidig måtte trækkes ud til junior størrelse, så var der simpelthen ikke nok plads på værelset til nye opbevaringsløsninger. Derfor fik hun Liams “aflagte” trofast reoler ind og det så frygteligt ud – ja, jeg må indrømme jeg synes de er frygtelig grimme de opbevaringssystemer, hvilket også er grunden til at vi valgte en anden løsning på Liams værelse.

Men.. pladsen var endnu mere trang, fordi vores børneværelser simpelthen er så små. Så kom jeg på den idé, at bygge endnu en DIY seng i hjemmet. Min mand og jeg har jo bygget hemse senge på de andre to børneværelser, men da Luna har forsinkelser i muskelspændingerne og derfor ikke altid har helt styr på sine ben, så har vi altså valgt, at Luna ikke skulle have hemse-seng.. MEN løsningen blev så, at vi simpelthen byggede en seng ovenpå Trofast reolerne, sådan at sengen og hyggen deri, ville stjæle øjet fra de mindre kønne reoler. Og det må jeg indrømme virkede!
Vi havde en masse træ rester tilbage fra andre byggeprojekter, så det gik stærkt. Voksendyne skulle hun selvfølgelig også have og der fandt Luna og jeg det fineste sengetøj fra H&M. Puderne er syet udfra Lunas aflagte juniorsengetøj, som vi jo ikke skal bruge længere. Jeg er vild med resultatet og det er Luna heldigvis også! Hun voksede lige en hel meter i selvværd, da hun skulle sove i sin nye store seng for første gang!

Og ærlig talt må jeg indrømme, at selvom jeg synes trofast reolerne er mindre kønne, så er de altså den mest geniale opbevaringsløsning på et børneværelse!

Nu er vi så småt igang med at finde løsninger på resten af værelset, for nu er der jo pludselig lidt gulv og vægge at gøre godt med derinde.

Her kan du købe lego skeleton head

2015_november_legoskelethovedDer hersker stor debat på nettet omkring skelethovedet fra Lego storage. Hvorfor det er udgået er en gåde, når det nu engang er SÅ populært.
Jeg er en af dem, der var for sent ude, og derfor ikke har kunne opdrive det – indtil forleden!

Jeg fandt nemlig frem til dette link på amazon.co.uk hvor hovedet koster £11.99 og når man lægger den danske afgift plus porto til, så koster det (afhængigt af dagens takst) et ganske fornuftigt beløb. Jeg gav 199 i alt! Det er mindre end når de kommer til salg (til overpris) på reshopper og dba!!

Hovedet er en fødselsdagsgave til Liam, og indeni skal der ligge de 8 populære lego superhelte 😀

KØB DET HER!

Obs. til dem som bliver bekymrede for told og moms.. varen sendes fra UK og den er derfor ikke omfattet af reglerne for told og moms!

Diy vægorganizer

2015_okt_diyorganizer12015_okt_diyorganizer2

Da jeg så den vægopbevaring på bloggen “Den Kreative Sky” så var jeg slet ikke i tvivl om, at det var netop sådan en der manglede over skrivebordet på Annas værelse herhjemme!
Jeg gik rundt i huset for at finde æsker vi alligevel ikke brugte, og endte op med et par gamle æsker fra søstrene grene, et plakatrør og nogle låg som alligevel aldrig var på deres æsker.
Anna var helt vild med resultatet og gik straks igang med at indrette sin nye organizer.

Jeg er allerede igang med at samle ind til endnu en, som skal hænge over mit sybord til sakse, nåle og andre nips.

Skrivebordet er hjemmelavet og det kommer snart en guide til hvordan man bærer sig ad med at lave sit eget!

Hollywoodlampe fra Ikea. Diamanter fra Søstrene Grene.