DIY sy numseflæser på bukser

Jeg er vild med flæser og har først for nylig kastet mig ud i at prøve mig frem. Der er sikkert mange måder at gøre det på, men jeg vil gerne dele med jer, hvordan jeg gør. Denne måde kan ihvertfald bruges på alle slags bukser uden at lave om på mønsteret.

Du kan sy flæser i alt slags stof, men vær opmærksom på, at fast bomuldsstof som trævler, enten skal overlockes i kanterne ( hvilket giver et råt look) eller lægges op. Jersey fungerer fint uden afslutning af kanten, men vær opmærksom på, at noget Jersey fnuldrer i kanten og derfor vil give et grimt resultat efter vask, dette bør også enten overlockes eller/og lægges op i kanten.

Når du har klippet stoffet til dine bukser efter det mønster du har valgt, syr du de to dele til bagsiden af bukserne sammen / medmindre bagstykket er ét. 
Skær/ klip nu dine flæser udfra det stof du ønsker. Flæserne skal være ca dobbelt så lange som du vil have dem i det færdige resultat. Det afhænger meget af hvordan dit slutresultatet skal være. Her må du prøve dig frem og eventuel klippe det overskydende af når du nåler fast på bukserne. Hellere for lange stykker end for korte

Nu kan du overlocke eller/og lægge kanten op på dine flæser hvis du bruger stof der trævler.

Nu kan du vælge mellem tre metoder.

Rynkefod: Den nemmeste er selvfølgelig at bruge en rynkefod, hvis du har sådan en..når det er rynket færdigt, lægger du flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og bruger så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med nåle. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 

Rynket: du kan selv rynke stoffet ved at sy en lang ligeud sting (4-4,5) hele vejen igennem flæse-stykket tæt på kanten(den som skal sys på bukserne) og trække stoffet sammen ved at holde i undertråden og hive lidt i stoffet så det rynker. Læg flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og brug så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med nåle. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 
2015_november_diyflæsenumser22015_november_diyflæsenumser32015_november_diyflæsenumser4

Foldet: du kan vælge selv at folde stoffet, så det bliver med fold istedetfor rynker. Her ligger du flæse-stykket dobbelt ret mod ret, og bruger så folden til at ligge flæse-stykket præcis på midten af bagbuksen. Fold ud og sæt fast i buksesyningen med en nål. Nu folder du en ad gangen og hæfter med nåle. Klip til i enderne sådan som du synes. Sy fast hele vejen langs med flæse-stykket. 
2015_november_diyflæsenumser1

Laver du flere flæser over hinanden, så synes jeg resultatet bliver pænest, hvis de dækker lidt over hinanden. Ved gamacher skal du ligge dem ekstra tæt, da de oftest bliver strukket lidt når de er på. Et andet godt råd er at sy med zigzag når det er Jersey, så sikrer du dig, at dine flæser er strækbare. God fornøjelse! :)

2 tanker om "DIY sy numseflæser på bukser"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *